Eršketas keptas orkaitėje
1 val. 5 porcijos
· Išdarinėtas eršketas – 1,7 kg.
· Česnakas – 5 skiltelės.
· Sojų padažas – 3 v.š.
· Balzaminis actas – 1 arb.š.
· Medus – 1 v.š |
· Pomidorų pasta – 2 v.š.
· Alyvuogių aliejus – 5 v.š
· Svogūno galva – 2 vnt.
· Druska, pipirai.
· Bulvės – 300 g. |
Marinuotas eršketas orkaitėje
|
Susmulkintas česnako skilteles sumaišyti su druską ir alyvuogių aliejumi.
2/3 gautos česnako masės sumaišyti su likusiais ingredientais: sojų padažu, balzaminiu actu, medumi ir pomidorų pasta.
Žiedeliais supjaustytą svogūną sudėti skardos dugne. |
|
Įtrinti žuvį gautu marinatu.
Eršketą uždėti viršuje ir sudėti bulves sumaišytas su likusia česnako, aliejaus ir druskos mase, galima užberti pipirų.
Prieš dedant bulves, jas būtina 8-10 minučių pavirti vandenyje, kitaip jos neiškeps kartu su žuvimi. |
|
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 1800C.
60-75 minutes.
Skanaus. |
Atsisiųsti receptą